Ferrari 328 GTS

Ferrari 328 GTS

..Een Ferrari?

Inderdaad, ik heb het geluk gehad dit prachtige raspaardje uit Maranello op de foto te mogen zetten.

328Om precies te zijn heb ik het over een twee zits Ferrari 328 GTS (Gran Turismo Spider) uit 1987. Het design van deze Ferrari kwam natuurlijk van Pinifarini. De Ferrari 328 was de opvolger van de Ferrari 308. Omdat Ferrari altijd probeert het vorige model te overtreffen kreeg deze Ferrari een 3185 cc Quattrovalvole 8-cilinder-in-V-vorm; ofwel een 3,2L V8, vandaar de naam 328. Door deze motor schoot de Ferrari in 5,9  seconden  naar de 60 mph (97 km/u), om  uiteindelijk een  topsnelheid van 262 km/u te bereiken. Dat is snel.. Heel snel,  zelfs voor  hedendaagse standaarden. Ook staat deze Ferrari erom bekend dat  het een van de best te onderhouden Ferrari’s is, aangezien dit een van de weinige Ferrari’s is waarbij je niet de hele motor eruit hoeft te halen om een slangetje te vervangen. Deze Ferrari was dan ook de perfecte wagen om mee te toeren want hij maakt een heerlijk geluid en bij mooi (italiaans) weer haal gewoon het targa dak er vanaf. TVGmedia-328-Tussen
Maar genoeg over deze, misschien wel saaie, feiten. Ik wil het hebben ook nog even hebben over mijn ervaring met deze prachtige wagen.

Tja wat moet ik er eigenlijk over vertellen, het is een Ferrari en als je het gas flink instampt schopt ze je in je rug. Maar dat is ook wat haar zo gaaf maakt: een prachtige machine van 27 jaar oud, die eerst even opgewarmd moet worden en waarin je moet rijden met handschoenen aan (en eigenlijk ook een foute snor en “aviators”). En als ze dan opgewarmd is.. oh dan krijgt je er van langs. Het gevoel dat je krijgt wanneer je in de passagiersstoel zit, niet op de weg en het verkeer hoeft te letten, en dat je je kunt concentreren op de auto, het brute geluid wat eruit komt, het luxe interieur, de wegligging en de kracht. En ondanks dat ik nooit zo’n fan ben geweest van  Ferrari’s uit de jaren 80 (op deze na dan), ben ik er stiekem toch wel verliefd op geworden. Het is dan ook een geweldige auto om foto’s van te maken, ondanks dat hij vierkant lijkt, werken de lijnen van de auto zeker mee, wat resulteert in toch wel wat mooie plaatjes.

Uiteindelijk werden er in 4 jaar tijd 6068 Ferrari 328 GTS’ geproduceerd waarvan ik er aan één een prachtige ervaring heb overgehouden.

 FOTO’S [..]

Laat een bericht achter

Translate »
error: Content is protected !!