BMW X5m

BMW X5m

Groot, lomp en zwaar maar wel een monsterlijke gloednieuwe SUV die in 4,2 seconden op de 100 zit, welkom bij de sport afdeling van  BMW.

Kan het nog bruter dan een gigantische SUV met een dikke V8 van BMW, ja is het antwoord: een gigantische SUV met een dikke V8 van de ///M afdeling van BMW. BMW heeft met de nieuwe X5m weer eens laten zien dat hetsticky heel goed mogelijk is om een ontzettend zware en grote auto ontzettend snel te maken door er een 4,4L grote V8 met turbo in te plaatsen die een dikke 575pk aan vermogen heeft en nogal graag van zijn plaats af wil en met een 0-100 snelheid van 4,2 seconden doet deze gigantische SUV zeker niet onder voor de meeste hedendaagse sportauto’s. De auto is door BMW gemaakt voor uitmuntende prestaties en handling, tegelijkertijd functioneel en zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Hoe mooi dat ook klinkt het is niet allemaal waar en de voornaamste reden dat het niet allemaal waar is, is het feit dat bij een beetje sportief rijden en korte ritjes het verbruik al snel op 1 op 4 zit. Maar functioneel is de wagen zeker het comfort is ongelofelijk en erin in meerijden is dan ook geen enkele vorm van straf. Met een gewicht van 2350kg is het zeker een zware wagen en met een maximaal gewicht van 2970kg is een vrachtwagenrijbewijs aanschaffen bijna verplicht.

tvgmedia-x5m-tussen
De specifieke X5m waarmee ik ben geweest heeft letterlijk alle opties die op de optielijst van BMW staan wat ervoor zorgt dat de auto ontzettend gaaf wordt, wat mij vooral sierde was het interieur het bruine leer in combinatie met het zwarte leer ogen klassiek en luxe terwijl de carbon fibre sierdelen voor de sportieve uitstraling zorgen eveneens als de stuurstiksels in de M-performance kleuren, de verschillende M-performance logo’s en de schakelflippers achter het stuur. Voor mij is deze auto ook ontzettend gaaf omdat het stiekem toch wel een kenners auto is, de logo’s op de achterkant zijn weggehaald wat ervoor zorgt dat je toch wel een beetje het sleeper idee krijgt en niet-kenners van auto’s zal het niet eens opvallen dat er een brute V-powered SUV van de M-performance afdeling voor hun neus staat. Dit is gewoon een fantastische SUV die de uitstraling, de luxe, de performance, het comfort en de benzine verbruik van een perfecte SUV.
Oh check ook nog even de soundtrack van deze wagens, aanrader: draai je volume vol open want deze wagen klinkt absurd!

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!